18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Kotlety na šlehačce

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 6 ks
brambory 750 g
smetana ke šlehání 500 ml
velká cibule 3 ks
grilovací koření
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením - může být i jiné, podle chuti a potřeme pikantní hořčicí. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky asi 3-5 mm silné. Na dno většího pekáče (není třeba vymazávat) poklademe kolečka cibule a položíme na ni plátky masa. Na maso rozložíme polovinu brambor, mírně osolíme, okořeníme grilovacím kořením, na brambory dáme opět kolečka cibule a poslední vrstvu tvoří druhá polovina brambor. Opět je osolíme a okořeníme. Vše zalijeme dvěma šlehačkami, zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby péct na 180°. Pečeme hodinu, po hodině pekáč odkryjeme a bez poklice dopečeme ještě asi 10 - 15 minut dozlatova.

Tip:
Místo kotlet můžeme klidně použít zlehka naklepané kuřecí prsní/stehenní řízky nebo krůtí prsa.


Další fotografie
 


RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky na citronu a rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nesolíme ani... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...